AKT UNG! 2023

Återigen har det blivit dags för den omtalade scenföreställningen för unga poeter i Sverige: AKT UNG! 2023. 

Den unga poesin har en historia av att strunta i gamla konventioner och skapa nya uttryck, och vi på AKT UNG! tror på de unga poeterna som en viktig kraft för att säga något nytt och angeläget. Hur ser den unga poesin ut i en uppfuckad samtid som vår? Hur låter och känns den?

För tolfte året i rad samlar vi ett dussin nya, spännande poeter på scen. Tillsammans sätter vi ihop en föreställning som både förför och utmanar publiken. Evenemanget sker i samband med Stockholms Internationella Poesifestival, som sedan 1997 bjuder in några av världens mest banbrytande och intressanta poeter tillsammans med nyskapande svenska poeter, musiker och artister. 

Flera av dem som medverkat på AKT UNG! genom åren har också gjort sin scendebut just här. Kanske är det din tur i år?

Vi söker nu poeter från hela landet i åldrarna 18–28 år, med skilda uttryck och bakgrund, som vill framföra sina dikter på vår scen i Stockholm. Skicka in din poesi och gör som poeterna Iman Mohammed, Burcu Sahin, Hanna Rajs Lara, Felicia Mulinari, Erik Lindman Mata, Elis Monteverde Burrau, Arazo Arif, Johanna Frid, David Zimmerman och många fler har gjort.

Vill du vara en av årets poeter? Berätta lite om dig själv och skicka din poesi till aktung@20tal.se så hör vi av oss!

Om dina dikter blir utvalda står vi för dina resekostnader till och från Stockholm.

DEADLINE FÖR BIDRAG: 1 oktober

OMFÅNG: Max 10 sidor

/Katja Palo och My Bodin,

projektledare AKT UNG! 2023