Projektledare till Stockholms Internationella Poesifestival

Projektanställning heltid, 15/8 – 21/12

 

Om uppdraget

Stockholms Internationella Poesifestival firar 25 år, och 20TAL söker nu en projektledare för att koordinera arbetet med festivalen 2022. Arbetsuppgifterna går ut på att tillsammans med 20TAL:s festivaldirektör och konstnärliga ledare ansvara för produktion, kommunikation med samarbetspartners, logistik och marknadsföring samt press. Du leder arbetet med övrig evenemangspersonal, praktikanter och volontärer. Festivalen äger rum 1/12–4/12 och följs sedan av efterarbete.

Om dig

 Vi söker dig som har flera års erfarenhet av evenemangs- eller teaterproduktion, eller motsvarande relevanta erfarenheter. Du har en god stilistisk förmåga och erfarenhet av att kommunicera i skrift på svenska och engelska. Det är viktigt att du är strukturerad och är van vid att planera. Du är kreativ och har ett starkt kulturintresse.

Om 20TAL

Den ideella kulturföreningen 20TAL är en oberoende introduktör till nyskapande svensk och internationell litteratur, konst och samtidsdebatt. 20TAL driver tidskriften 20TAL, förlaget 20TAL Bok och evenemangsverksamhet. 20TAL anordnar årligen sedan 1997 en av Europas stora och omtalade litteraturfestivaler, Stockholms Internationella Poesifestival, där samtidens mest inflytelserika och innovativa internationella poeter introduceras för en svensk publik. På AKT UNG! – scenen för unga poeter har många av de senaste årens mest uppmärksammade debutanter genomfört sina första stora läsningar. Fyra gånger per år anordnar vi även Klubb 20TAL, och driver också det läs- och skrivfrämjande projektet Poesifabriken, med mera.

Övrigt

Skicka personligt brev, CV och referenser till madeleine@20tal.se.

För vidare upplysning om tjänsten, kontakta Madeleine Grive: madeleine@20tal.se