Releasefest “Armarna” text och bild

Foto Jonathan Brott

Fredag 23 mars firade vi releasen av poeten Hanna Rajs Lundströms debut, diktsamlingen Armarna.

Tiden och minnet klamrar sig fast i armarna. Hur bär man vidare sitt arv, när historien kastar sin skugga över nuet? Hanna Rajs Lundströms diktsamling Armarna präglas av en judisk familjeberättelse, men också av en personlig kamp mot missbruk och rädslor. Med en okonstlad och känsloladdad talspråklig poesi formuleras en svit dikter om släkten och den egna bakgrunden med vardagen som utgångspunkt. Armarna är en bok om kärlek, om hur människor med olika historier och minnen möts och skapar något nytt.

Releasen inleddes under dagen, på Poesimässan på Stockholms stadsbibliotek. Hanna gjorde en uppmärksammad läsning av dikten Chai, en dikt var i det samtida judehatet tecknas i all dess absurditet. Boken såldes till releasepris vid 10TALs bokbord.

På kvällen blev det storslagen fest i Scalateaterns foajé. Hanna Rajs Lundström satte ton för kvällen med en fantastisk och mycket stark läsning tillsammans med sin mormor Dina Rajs och sin pappa Jan Lundström. Bandet Yoko Bono spelade. Kvällens DJ var Pedram Nasouri. Foajén var full till bristningsgränsen, av Hannas vänner, 10TALs vänner och nyfunna vänner – besökare från Poesimässan. Snart övergick minglandet i fartfylld dans som påminde om den vid ett judiskt bröllop. Hannas släkt bar henne på axlarna, på en stol, och releasens besökare dansade ringdans, runt, runt i Scalateaterns dunkla foajé, runt bardisken, runt människor i samtal, människor som drack öl eller som läste i ArmarnaArmarna sålde mycket bra under kvällen.

Bildbevis nedan!

Hanna Rajs Lundström. Foto Jonathan Brott

Mycket besökare från det att foajén öppnade 21.30. Foto Jonathan Brott

Förläggare Madeleine Grive säger några ord om boken. Om hur fint det har varit att få arbeta med den. Foto Jonathan Brott

Hanna Rajs Lundström läser ur "Armarna". Foto Jonathan Brott

Mormor Disa och pappa Jan gör Hanna sällskap på scen. Foto Jonathan Brott

Foto Jonathan Brott

Foto Jonathan Brott

Signering! Foto Jonathan Brott

Foto Jonathan Brott

Yoko Bono framträdde. Foto Jonathan Brott

Foto Jonathan Brott

Foto Jonathan Brott

Ingen fest utan högklassig vickning. Hannas släktingar hade planerat, bakat, lagat. Foto Jonathan Brott

Hannas morföräldrar tillsammans med Madeleine Grive. Foto Jonathan Brott

Foto Jonathan Brott

Nu börjar dansen! Foto Jonathan Brott

Foto Jonathan Brott

Foto Jonathan Brott

Hejdå! Foto Jonathan Brott

Foto Jonathan Brott

Tack till alla som kom, och bidrog till den roligaste festen på länge!