Nr 34

Loser girls

Louise är nästan fjorton och kanske den tråkigaste flickan i världen. Det är inte Aline, vännen med något rått och glimrande i blicken. Ofta umgås de i hjärtsängen med hunden Lajka eller med hästarna i stallet Honeyholt. På nätterna somnar Louise inte, hon tänker på Aline och pratar med männen i chattrummet.

Varje lek har sina egna regler. Att bli äldre är att bli äckligare varje timme, dag efter dag. Ett flickrum är en mid­vinter och en flicka gräver sin egen grav.

Isabelle Löf, född 1989, debuterade 2020 med dikt­samlingen börjar jag blomma så börjar jag dö. Om debutboken skrev Petter Lindgren i Aftonbladet att »modemet må skrika som en stucken gris, men får ändå nätet och världen att öppna sig som ett Narnia i diktjagets flickrum, en utväg för den som står i begrepp att bryta sig ut ur barndomen«. I sin första roman, Loser girls, fortsätter Löf att utforska och vidareutveckla erfarenheter och insikter som bottnar i att växa upp i en tid av modem och chattrum, och att navigera en begynnande sexualitet på tröskeln mot en allomfattande digitalisering. 

Ladda ner presskit här

Beställ boken här