2:a släppet – AKT UNG! 10 ÅR

AKT UNG! är scenen för unga poeter som har arrangerats årligen av 20TAL sedan 2012. Nu släpps namnen på poeterna för AKT UNG!s Tioårsjubileum, som äger rum den 14 maj klockan 19.00 på Teater Brunnsgatan Fyra.

Näst ut är: Ella Munday, Ali Alonzo & Asta Broe Borch

 Ella Munday

Ella Munday (f. 1999) är en svensk-engelsk poet uppvuxen i Göteborg. Hon är numera bosatt i Malmö där hon läser första året på Skurups skrivarlinje. När hon inte tragglar texter på den skånska landsbygden gillar hon att hänga med sin tax Sonja och åka jättesnabbt i ganska gamla bilar.

Asta Broe Borch

Asta Broe Borch, född 1997, är uppvuxen och bosatt i Köpenhamn, men Sverige har stulit hennes hjärta. Hon läser litteraturvetenskap och förra året gick hon grundåret på Biskops Arnö. Just nu är hon upptagen av saltinlagda citroner, översättning och sina körlektioner.

Ali Alonzo

 

Ali Alonzo är född 2003 och utforskar innerstadens medelklassocialism där all politik i grunden utgår ifrån skuld, skam och någon form av humor. Allt handlar om att ha kulturellt kapital och sedan förstöra det kulturella kapitalet. Allt dränks i referenser. Diktjaget skäms över att han dränker allt i referenser. Referenserna blöder och de blöder snabbt. Blodet torkar aldrig även om diktjaget står över pölen med en hårfön med värmen på max. Insikten att man blivit det man hatar är ständigt närvarande. Ali skriver poesi under lektionstid på Enskilda Gymnasiet (Stockholms blåaste skola enligt skolvalet) där han lärt känna praktiskt taget alla som bor i Saltsjöbaden. Dessa dikter läses för första gången högt på scen på AKT UNG. Eller tanken var att dessa dikter skulle läsas för första gången på AKT UNG när texten skrevs, men tiden passerar och Ali har hunnit läsa framför folk både i en hotellobby och genom att infiltrera Kulturnatten och dra en guerillaläsning på 20TALs kontor. Liket lever! Han har varit på Centrum för näringslivshistoria en (1) gång.

Köp biljetter till AKT UNG! – 10 år av ung poesi