5:e släppet för AKT UNG!

AKT UNG! är scenen för unga poeter under Stockholms Internationella Poesifestival, och har arrangerats årligen  av 10TAL sedan 2012. Nu släpps namnen på poeterna för 2019 års AKT UNG! Här är Erik Lindman Mata och Ivan Johansson. 

Erik Lindman Mata

Att ha ett äldre syskon är att existera i förhållande till någon annan redan från början. De som är födda före dig ska vara omöjliga att växa om. Men Erik Lindman Matas text skapar genom en vindlande associationskedja minnet av en omsprungen person. En tatuering blir en födelsedag blir en uppskuren hand. Det som har hänt sorteras in i ett kantlöst, krängande och hierarkilöst har varit mellan & och &. Exakta sifferangivelser försöker hålla minnet samman, medan VERSALER försöker bryta sig ut. “blir aldrig äldre än 1 storebror”, men blir alltid äldre än dig.

Erik Lindman Mata (*1992) är poet & översättare. Han är uppvuxen på Gotland & bor för tillfället i Stockholm. Har pluggat : komposition vid Kungl. Musikhögskolan + filosofi vid Södertörns högskola + var förra året på Biskops Arnö författarskola. Hans första bok PUR utkommer i början av 2020 på Nirstedt/litteratur.

Ivan Johansson

Ivan Johanssons dikt kan läsas som ett sökande efter en väg ut. En halvt utomkroppslig upplevelse på dansgolvet får världen att snurra. Euforisk fest transcenderar klubblokalen. Dikten rör sig genom internets mer eller mindre sekretessbelagda passager. Den passerar genom ett museum över information som tagit sig ur en snara men fastnat i en annan, och mynnar ut i en himmelsk vägtunnel besmyckad med gula lampor en mörk natt.

Ivan Johansson, född i Göteborg 1997, är sympatisör, konspiratör och fanatiker, som studerar vid Goldsmiths University samt livets hårda skola.

Köp biljetter till AKT UNG! och Stockholms Internationella Poesifestival här!