Första Klubb 20TAL med sista numret av 10TAL!

Plats: Scalateaterns foajébar, Wallingatan 32-34, Stockholm
Datum: 25 februari 2020
Tid: kl 19.30–01.00 Insläpp 19.00
Entré: 80 kr ordinarie, 60 kr student/pensionär, 120 kr 10TAL nr 32 + fri entré

Till fotoreportaget från kvällen

Fest och program i Scalateaterns foajé den 25:e februari kl 19.30!

Nu tar vi första steget in i tjugotalet och vill samtidigt avtacka 10-talet med release av vårt sista nummer av Tidskriften 10TAL, »Hitta hem«. Om du förköper numret får du det i handen på festen och dessutom fri entré.

Flera av numrets medverkande framträder under kvällen. Författaren och spoken word-artisten Alma Kirlic framför delar av sin självupplevda berättelse om när hon blev fast under en längre tid i Kina utan pass, helt ensam och utan att ha någon som kunde språket vid sin sida. I numret återfinns den absurda och humoristiska texten som 10TAL beställde och som nu har inspirerat Alma Kirlic till att skriva en roman om sina upplevelser, nu under arbete.

Det blir ett samtal om exil och hemmahörande mellan exilforskaren Loretto Villalobos (som till numret skrivit essän »Sångerna vi ärvde« om proteströrelserna i dagens Chile), och författaren och forskaren Mattias Gardell.

En annan av Klubb 20TALs spännande gäster är numrets debutant, Kaberi Mitra. Mitras poesi berör psykisk ohälsa, och tar sig formen av minnesbilder färgade av sorg och skam. Vad gör man när ens nära och kära lider av psykiska sjukdomar? Det blir också ett framträdande av serietecknaren och spoken word-artisten Joakim Pirinen. Poeten Erik Lindman Mata framför dikter ur sin aktuella kritikerhyllade debutbok Pur, om att vara vilse i sorg och försöka hitta sig själv.

Första Klubb 20TAL blir en kväll om att komma bort, vara vilse  och att hitta hem. Under kvällen sker korsbefruktande möten mellan konstarterna vilket varit ett signum för tidskriftens klubb under 40 år. Prosa och poesin möter musik, dans och teater och däremellan blir det mingel i baren mellan generationer, och festen fortsätter in i natten för dem som vill. Alla är välkomna!