Klubb 20TAL: En ny tid

Klubb 20TAL är äntligen tillbaka med en kväll för att utforska det nya årtiondet – som vanligt med en spännande blandning av läsningar, uppträdanden och samtal som tar sig an en ny samtid.

Skaffa biljett

Om kvällen

Författaren Hanna Johansson samtalar med poeterna Anna Hallberg och Erik Lindman Mata om samtidens och framtidens litteratur. För sina verk Antiken och Pur delade Johansson och Lindman Mata på 2021 års Katapultpris för bästa debut. Lindman Mata erhöll även Borås Tidnings debutantpris och är nu aktuell med sin andra diktsamling, Liten lek, som han kommer läsa ur under kvällen. Anna Hallberg är en prisad poet, essäist och kritiker, senast aktuell med diktboken Under tiden (2020).

Under kvällen medverkar flera spännande röster från den unga svenska litteraturscenen. Bland andra 16-åriga Aya Kanbar som nyligen debuterade med diktsamlingen Hyperverklighet. I en recension i Sydsvenskan beskrevs Kanbar som en exceptionell litterär begåvning, med formmässigt medvetna och abstrakta dikter och skarpa formuleringar. Vi får även höra nya dikter från Ellen Nordmark som i år debuterade med samlingen Cor ne edito / edit / Chili con carne. Om Nordmarks dikter skrev Nina Lekander i Expressen att hon skulle »minnas och återkomma till de egenartade bilderna«.

Läser gör även poeten Ali Derwish, som i oktober 2021 är högaktuell med debuten Saddam Husseins nya roman, spoken word-poeten Nicole Charro, som under vintern 2021 utkommer med sin debutbok, samt poeterna Yusuf Hussein och Henry Song. Nordmark, Hussein och Song har alla tidigare medverkat under 20TAL:s evenemang AKT UNG – scenen för unga poeter. Charro, Nordmark och Song medverkade också i det första numret av tidskriften 20TAL, »20-talisterna«.

Framträder gör även Storm Dunder, musikproducent, scenkonstnär och visuell konstnär, som medverkar med ett verk i gränslandet mellan spoken word, musik, scenkonst och performance. Hen har bland annat tidigare uppträtt på Stockholm Fringe Festival 2021 och Reykjavik Fringe Festival 2021.

Till evenemanget