Klubb 20TAL: Jordbegär på Färgfabriken

Välkommen till Klubb 20TAL:s klimatfest, JORDBEGÄR, på Färgfabriken 25 november!

I samband med 20TAL:s kommande temanummer »Klimatvisioner« och Färgfabrikens utställning »Symbiosis« bjuder vi in till en helkväll med litteratur, konst, samtal, performance och barhäng. Här får vi tillfälle att djupdyka i konstens och litteraturens relation till klimatet och undersöka de sinnliga och intima sidorna av vårt förhållande till naturen. Vilka nya sätt finns för att gestalta och synliggöra klimatförändringarna?

Kvällen utspelar sig mitt i Färgfabrikens aktuella utställning »Symbiosis«, ett slags experiment i symbiotiskt tänkande i mötet mellan forskning, konst, arkitektur och mycket mer. Båda utställningarna »Symbiosis« och »Open Studio« är öppna för besökare av evenemanget.

Vid förköp av biljett ingår ett exemplar av 10TAL nummer #29/30 »Klimatvrede« (ordinarie pris 120 kr) som du får när du kommer.

Skaffa biljett här

Plats: Färgfabriken, Lövholmsbrinken 1, Stockholm

Tid: kl. 18-23

 

Program:

* Kl. 18-19: Insläpp:
Utställningarna “Symbiosis” och “Open Studio: Erotics – DACE” är öppna och konstnären Jesper Thour är på plats för att presenterar sin miniatyrutställning i Färgfabrikens butik, curerad av Flat Octopus.
* Kl. 19: Programmet startar i stora salen
– Diktuppläsning av Lisa Marainen, psykolog och poet.
– Presentation av kvällen, 20TAL och Färgfabriken, med Madeleine Grive, chefredaktör 20TAL & Daniel Urey, processledare Färgfabriken
– Presentation DACE – curatorskollektiv inom dans, konst och kritisk ekologi
– Konstnären Madeleine Andersson visar sitt videoverk Dirty Coal.
PAUS
– Diktuppläsning Jonas Gren, författare & debattör
– Panelsamtal med: Bigert & Bergström, konstnärer, Janna Holmstedt, forskare & konstnär, Madeleine Andersson och Jonas Green. Jonas Gren Samtalsledare är Daniel Urey.
Programmet avslutas cirka kl. 21.30
– Efter programmet är det performance av Ossi Niskala, presenterat av DACE, som pågår live i projektrummet resten av kvällen parallellt med filmen The Political Life of Plants av Zheng Bo som visas i stora salen fram till kl. 23.
Bar & utställningarna är öppna kl. 18-23.

Medverkande:

Madeleine Andersson, konstnär och performanceartist

Bigert & Bergström, konstnärer

DACE – Dans, konst och kritisk ekologi

Ossi Niskala, dansare

Jonas Gren, författare och debattör

Janna Holmstedt, konstnär och forskare

Lisa Marainen, poet

Jesper Thour, konstnär (Flat Octopus)

Lyssna-projektet

m. fl.

Till evenemanget