Läsning med Zara Kjellner och Elis Burrau

Välkommen till en kväll på Rönnells Antikvariat för att lyssna på läsningar av två av våra mest spännande unga samtida röster – författarna Zara Kjellner och Elis Burrau!

När? Onsdag 17/4 kl. 17:00 – 19:00
Var? Rönnells Antikvariat, Birger Jarlsgatan 32B 
Fri entré

Zara Kjellner, född 1992 och återkommande skribent och debattör i Expressen, läser ur sin debutroman Manhattansom hon precis har släppt.

Manhattan utspelar sig i samtidens Stockholm, i en förstärkt vardag där inre och yttre skeenden flyter samman. Huvudpersonen Sonia rör sig mellan sin dominante pojkvän Diego och den Peter Pan-liknade Emanuel i Humlegården, mellan sin sjuka mamma på Karolinska, läsesalen på Kungliga biblioteket och jobbet på Lindex. Under sitt behagfulla yttre bär Sonia på en inneboende ilska, ibland råkar hon riva blödande sår på kunderna när hon drar upp dragkedjor för snabbt. Manhattan skildrar ett år i en ung kvinnas liv med empati och humor samtidigt som den levererar vass kritik av samhällets brutala fixering vid kvinnokönet och kroppens hudlöshet i en hotfull tillvaro. Manhattan är en berättelse relationer och ensamhet, om en dotter och en mamma som faller sönder, om kroppens alla ingångar och jakten efter en lysande exit.

Elis Burrau, född 1992 är en av de mest uppmärksammade poeterna i sin generation, uppskattad för sin underfundiga lekfullhet och det nerviga flödet av ängsliga poser och romantiska mellanrum i det vardagliga. Om hans diktsamling Röda dagar, utgiven på 10TAL Bok skrev kritikern Björn Kohlström att Burrau befäster sin ställning som den piggaste och roligaste av de nya poeterna. I dikterna framställs ett ungt poetiskt liv just nu, där Anne Carson är lika meningsbärande som Paris Hilton eller Amy Winehouse.  Burraus senaste bok är romanen Karismasamhället (Bonniers).

Elis Burrau kommer också att framföra nyskrivet, ännu opublicerat material! Ta chansen att vara bland de första att ta del av hans nya texter.

Välkomna till en kväll med två författare som läser ur böcker utgivna på 10TAL Bok!