Poesi i parken

Sara Parkman. Foto Elvira Varghans

Den 28 augusti kl 18 bjuder 10TAL, tillsammans med Stockholms stadsbibliotek, in till poesi i Observatorielunden: Läsningar av poeterna Elis Burrau och Bengt af Klintberg, samt musik av artisten Sara Parkman står på schemat.

Elis Burraus diktsamlingen Röda dagar är enligt honom själv populärkultur. Med titlar som »mentalt blomster till alla som kan uppskatta en skev stämning«, »en vän delar en skärmdump« och »Hello Kitty har ingen mun utan talar från sitt hjärta« samt citat från Paris Hilton och dikter om Heidi Klum väver han själv in populärkultur i texten med ett nytt sätt att skriva. Texten visar ett öppet och enkelt skriftspråk, samtidigt som diktsamlingen är såväl känslig och orolig som humoristisk.

Beng af Klintberg är folklivsforskare, författare och konstnär. Hans senaste diktsamling Blek taggsvamp innehåller minnesbilder och poetiska snapshots från svampskogen. Diktsamlingen är också den första, svenska, som är helt ägnad åt svampar och svampplockning.

Sara Parkman är musiker, skribent och konstnär. Hon skapar en ljudsatt värld där känslorna får sträcka ut sig, sätta sig tillrätta och dra djupa friska andetag för första gången på länge. Musiken är ett lapptäcke av traditioner, ångestvrål och skörhet på en antinationalistisk och feministisk grund. Hennes debutalbum Sara Parkmans Skog släpptes under hösten 2016 och är en handling, aktion och en röst som känns i magen.

Stadsbiblioteket