Release! Fadern

Pernilla Ahlsén

Välkommen på releasefest för Elisabeth Hjorths nya roman Fadern i Malmö!

20 sep
Östervärns antikvariat & Bokhandel, Höstgatan 3, Malmö
Kl. 19

Fri entré!

 

Varför blir somliga fäder och utvecklar nävar medan andra blir pappor och utvecklar händer? Elisabeth Hjorths femte skönlitterära bok Fadern är en roman om den rädsla som kallas tystnad. Den utspelar sig i ett litet samhälle där skoldanser ses som djävulens lockbete och människor bor i mexitegelvillor. Man kan tro att det är Texas, men det är 1980-talets Småland.

I väntan på kvällen talar en flicka. Hon talar om barndomen och samhället, om skräcken och kärleken, och om en tyrannisk far. Hon har en sax i fickan och tankar av stål. En dag ska hon bli oslagbar.

Elisabeth Hjorth läser ur boken och under kvällen blir det även läsningar av författarna Kristofer FolkhammarMats Kolmisoppi och Andrea Malešević.

 

Om kvällens medverkande:

Elisabeth Hjorth är verksam som forskare och lärare på Litterär gestaltning, Valand. Hon är författare till de kritikerrosade romanerna Hängivelsen (2011),Vid himlens början (2013) och Nattens regn och dagens möda (2017). År 2015 disputerade hon med den uppmärksammade avhandlingen Förtvivlade läsningar. Litteratur som motstånd och läsning som etik.

Kristofer Folkhammar är författare, litteraturkritiker och översättare. Han debuterade med romanen Isak & Billy (2011) och skriver litteraturkritik för Aftonbladet och Sydsvenskan/HD.

Mats Kolmisoppi, författare, debuterade 2001 med novellsamlingenJag menar nu. Han tilldelades Mare Kandre-priset för novellsamlingen Undantagen (2012). Han har undervisat i skrivande vid ett flertal folkhögskolor och varit verksam som producent, bland annat för OBS i P1.

Andrea Malešević, verksam som psykolog, är aktuell med texten “Ett brev om mammor och arbete” i uppmärksammade antologin Jag har tänkt mycket på oss och våra utmattade kroppar (2018).

 

Varmt välkommen på torsdag!