Sista Klubb 10TAL: Julfest!

Den 17 december är det dags för den allra sista Klubb 10TAL någonsin! Kom och fira ut decenniet på vår julklubb innan vi blir 20TAL.

Sista KLUBB 10TAL – Julfest
Plats: Scalateatern, Wallingatan 32, Stockholm
Datum: 17 december
Tid: kl. 21:00–01:00
Entré: 70 kr (ordinarie) 50 kr (studenter/pensionärer)

Foton: Malena Engström, Abraham Engelmark, Sara Larsson, Jonathan Brott & Amanda Wasielewski

Efter en storslagen Poesifestival och en fantastisk romanafton ägnar vi denna kväll åt ett nedslag i nyskriven svensk dramatik. Vi har bjudit in den framstående dramatikern Christina Ouzounidis som är aktuell med det nyutkomna dramat Terroristens kropp. Ouzounidis behandlar aktuella ämnen och inspireras av den grekiska dramatikens mytvärld i sina pjäser. Språket som möjlighet och avgrund är starkt närvarande i hennes teman. Under kvällen läser hon ur Terroristens kropp, där Antigones syskon talar som två röster ur samma kropp. En död bror som stred för fel sida i ett krig, och en syster som påstår sig ha begravt honom. Kulturskribenten Agri Ismaïl samtalar med Christina Ouzounidis om detta verk och om dramatikens plats i dagens kulturklimat utifrån den senaste tidens teaterdebatt.

Vi får lyssna till spoken word av två poetry slam-proffs. Agnes Török, tvåspråkig poet med poesi som är aktivistisk med en feministisk utgångspunkt. Hon har vunnit pris på världens största festival för poetry slam, och uppträtt på fyra olika kontinenter. Charlotte Jansdotter är SM-medaljör i poetry slam. Hennes poesi handlar om människans sårbarhet och styrka, om allt som skaver i oss, med glimtar om ljus och hopp.

Vad är en julfest utan julmusik? Stockholmsbandet Mama Sonic är ständigt närvarande i stadens kulturliv. På tisdag spelar de snöflingsklingande covers. 

Som julklapp får alla som kommer ett nummer av decenniets tidskrift – 10TAL! Under kvällen har vi också ett julklappslotteri, där minst tio lyckliga vinnare i publiken får med sig en bok hem.