Sista släppet – AKT UNG! 10 ÅR

AKT UNG! är scenen för unga poeter som har arrangerats årligen av 20TAL sedan 2012. Nu släpps namnen på poeterna för AKT UNG!s Tioårsjubileum, som äger rum den 14 maj klockan 19.00 på Teater Brunnsgatan Fyra.

Sist ut är: Julia Videgård, Andreas Haglund & Nadja Gollbo

Julia Videgård

Julia Videgård bor i Stockholm. Hon är 27 år och arbetar som journalist. Hon skriver poesi om olja och förlust.

Andreas Haglund

Foto: Benedicte Ramfjord

Andreas Haglund, f. 1996 (pronomen: han och hen), jobbar som danskonstnär, performer och koreograf. Han skriver också dikter, essäer och noveller. Ofta lekfullt sökande texter om kroppar, ekologi och kontinuerlig omformning. Känslospröten sticker ut och det skrivs från alla möjliga olika organ (hjärna/hjärta/hud). Det är texter som försöker stoppa händerna så långt ner i jorden så att naglarna målas alldeles kaleidoskopiskt vackra av mikrober som hånskrattar och äter naglarna upp. Han bor i Köpenhamn men letar förläggare till debutsamlingen i Sverige.

Nadja Gollbo

Nadja är 26 år och kommer från Uppsala. Hon är utbildad statsvetare sedan några år tillbaka och skribent sedan barnsben. För närvarande bor hon i Malmö där hon läser andra året på Skurups skrivarlinje, skriver kandidatuppsats i franska, recenserar böcker och jobbar extra som översättare från nordiska språk.

Köp biljetter till AKT UNG! – 10 år av ung poesi