Släpp 6: Visor och Poesins Ytlighet

Jacob Hallerström

Med ena foten i gammal svensk vistradition hoppas Jacob kunna väcka intresse för svensk lyrik som delvis fallit i glömska bland allmänheten. Andra foten har Jacob i det spanska begreppet duende. Lyssna och hör vad det innebär när Jacob framträder på AKT UNG tillsammans med sin bror Leonard på dragspel. Både egna och gamla svenska visor framförs. Delar av materialet kommer snart kunna hittas i diktsamlingen “Gräsmattor och Senapsfrön”.

Strävan är att påkalla ett sammanhang som lika gärna skulle kunnat uppvisats för femtio, hundra eller hundrafemtio år sedan.

 

Saga Cavallin

Jag heter Saga Cavallin, är 21 år, från Stockholm, läser kreativt skrivande på Jakobsbergs folkhögskola. Jag har även läst idéhistoria, litteraturvetenskap, filmvetenskap och en kurs som hette “Dostojevskijs romanvärld”. Två av mina största litterära förebilder är Kanye West och Sigrid Undset. Jag tycker poesi är fett kul men vet inte om jag tror att det är något man kan hålla på med egentligen, vill nog hellre skriva en bok! Jag tänker att poesi är som ens klädstil, det handlar mycket om trender och yta och att vara “cool” och fatta vad som är inne och ute, men det är ju också något av det viktigaste i livet.

Mer info om AKT UNG! 2018 på Facebook