
Möt aktuella spännande författare på 10TALs sommarfest! Varför vänta ända till augusti med att få ett smakprov på Daniel Gustafssons debutroman »Odenplan«? Förundras du som författaren Maria Küchen gör inför rymdens märkliga oändlighet? Lyssna när hon berättar om sin rykande färska essäsamling »Rymdens alfabet«. En av vårens mest uppmärksammade böcker är Kayo Mpoyis debutroman »Mai betyder vatten«. Kayo Mpoyi kommer och läser ur berättelsen som skildrar ett barns uppväxt präglad av sexuellt, kolonialt, patriarkalt och rasistiskt förtryck. Hör den fyrdubbelt aktuella Cecilia Hansson läsa ur »Au pair«, en memoar om besatthet, (föremål: en tysklärare) som skulle kunna föra tankarna till »I Love Dick« – också en inställd kärlekshistoria är en kärlekshistoria. I.B Sundström bjuder dessutom på livemusik från sin senaste skiva! Denna fest är ett måste!
När: 11 juni 19.30 – 01:00
Var: Scalateatern, Wallingatan 32 – 34, Stockholm

Cecilia Hansson, foto: Martin Vallin
I den prosalyriska memoaren Au pair utforskar Cecilia Hansson genom skickligt sammanvävda fragmentariska minnesbilder och tankar sin tid som barnflicka i Wien – en tid hon hon inte kan låta bli att uppehålla sig vid. Under kvällen läser författaren ur Au pair.
»Au pair är en undersökning av det som aldrig blev – och det som ändå blev. Skriven i korta, precisa fragment. Ibland en lista. Ibland en dialog. Minnen, iakttagelser och självrannsakan. Kärlekspartners, vänner, au pairfamiljer. Ett krånglande hjärta som ibland slår i otakt med självkänslan.«
Anna Tullberg i Sveriges Radio
Kayo Mpoyi, foto: Kajsa Göransson
Kayo Mpoyi har debuterat med Mai betyder vatten som utspelar sig i Tanzania, och handlar om en familj med rötterna i Kongo. Under Sommarens Litteraturfest läser författaren ur debutboken.
»›Vilken debut!‹ ›Så lovande!‹ Nej, såna små utrop gör jag inte alls när jag läser Mai betyder vatten av Kayo Mpoyi. Trots att det vore fullkomligt logiskt. I stället slukar jag romanen som om den vore skriven av en etablerad författare, med flera verk bakom sig. Sveps med, övertygas, förs till Dar es-Salaam, Tanzania, till 1989 och några år framåt, i en berättelse om Gud, orden och kvinnoförtrycket.«
Lina Kalmteg i Svenska Dagbladet

Daniel Gustafsson, foto: Anna Lindberg
I augusti 2019 debuterar Daniel Gustafsson med romanen Odenplan, en roman där allt kränger, och minnen blandas med påträngande intryck av en stad som ibland tycks mer fientlig än livet självt. Under Sommarens Litteraturfest genomför han en första, exklusiv läsning ur manuset.

Maria Küchen, foto: Ulrik Fallström
A är för astronaut, R för rymdbas. Som barn såg poeten och essäisten Maria Küchen bilder på månlandningen och sedan dess har hon varit djupt fascinerad av rymdens gåtfullhet, och vår planets ensamma bana i ett till synes obefolkat universum. Den 11/6 kommer hon till Stockholm för att premiärläsa ur Rymdens alfabet.

Foto: Privat
»Jag porträtteras helst som en häst«, skriver musikern I. B. Sundström. I.B. Sundström är en heteronym för konstnären och musikern Isak Sundström (från Pascal och Skriet). PÅ 10TALs sommarfest gör han en livespelning med låtar från sitt splitternya album 1592.
2017 släppte han albumet I den skinande gyttjan, ett konceptalbum med texter som utspelar sig bortanför samtiden. 2019 släpptes albumet 1952. Texterna på denna skiva följer en kärlekshistoria som utspelar sig under 1500-talet.