Tre till, till Akt Ung!

Bereket Hailemariam

Vi får ett mail från Bereket:

Jag heter Bereket Hailemariam och min bästa vän heter Uriel, vi är så här, förstår du. Sen dag ett tillsammans, pluggade filosofi tillsammans, bodde i London tillsammans, men sen flyttade jag till Norge med mitt ex och efter det Mauritius, sen Stockholm, sen Addis Abeba. Och han flyttade från London till Madagaskar och sen Mauritius, sen Paris och sen Portland. Du vet säkert hur det blir ibland, och att tid går snabbt.

Nu jobbar han i Los Angeles, han har en hund som heter Kafka, och jag går på Biskops Arnö, och vi är fortfarande gang, suddiga bilder tas men vi vet fortfarande vad kärlek är.

Elsa Forslund

Från Elsa fick vi en rad skärmdumpar med korta dikter. Bilderna skapar nästan sitt eget narrativ. Vi följer hur tiden går, vi ser batterinivån falla, flygplansläget, wifi och gps slås på och av. Genom allt detta drivs en humoristisk meta-ven men också ett spännande och allvarligt filosofiskt tilltal. Elsa skriver om sig själv:

Jag är 25, pluggar retorisk och litterär kommunikation i Uppsala, har en socionomexamen också av någon oklar anledning vilket lite gör att jag befinner mig i en ständig identitetskris (men vem gör inte det?). Gillar flingsalt, snus och ord. Gillar inte forskning som definierar lycka som “livstillfredsställelse och välbefinnande”.  Det är väl jag, ungefär.

Rut Berling

Rut är 21 år och går Skurups folkhögskolas skrivarlinje. Hon leds av en stark längtan efter att formulera mig, och gör så genom att skriva poesi och prosalyrik. Rut är ingen vidare historieberättare men gillar att skildra: samtiden, stämningar och sånt som är outtalat i mellanmänskliga relationer. Tycker kex, tjusig, bön och springa är svenskans snyggaste ord och är rätt osugen på att ägna sitt liv åt nåt annat än det skrivna ordet.