2 juni, 2022

KLUBB 20TAL: Jag, du och död

Bokrelease: Kim Hyesoons Autobiografi av död. 20TAL Bok presenterar den sydkoreanska poeten Kim Hyesoon i bokform för första gången på svenska. Hyesoon (f. 1955) räknas till en av världens främsta poeter och hon har tilldelats flera av de mest prestigefyllda internationella priserna, bland andra Griffin Poetry Prize.

23 mars 2022

Att lyfta naturens slöja

Med utgångspunkt i 20TAL:s aktuella dubbelnummer »Klimatvisioner« anordnar Sigtunastiftelsen, 20TAL och CEMUS läsningar, samtal, framträdanden och barhäng i Sigtunastiftelsens bibliotek. Vi får ta del av läsningar av poeten Eva Ström, samtal mellan Sofia Roberg och Axel Andersson samt medverkande från Biskops Arnös författarskola.

16 mars 2022

Klubb 20TAL: En dum kväll

Välkommen till en riktigt dum kväll på Klubb 20TAL på Scalateaterns källarscen! Dumheten breder ut sig överallt i samhället, i politiken, i tvättstugan. Vi ställer frågan: hur kan konsten skada dumheten?

6 december 2021

Klubb 20TAL: Kristoffer Appelvik Lax – BOKRELEASE

Nu debuterar Kristoffer Appelvik Lax med diktsamlingen »och vardagen då när vi stryker och kardar seriöst« på 20TAL Bok! Varmt välkomna på releasefest!

25 november 2021

Klubb 20TAL: Jordbegär på Färgfabriken

Välkommen till Klubb 20TAL:s klimatfest, JORDBEGÄR, på Färgfabriken 25 november! I samband med 20TAL:s kommande temanummer »Klimatvisioner« och Färgfabrikens utställning »Symbiosis« bjuder vi in till en helkväll med litteratur, konst, samtal, performance och barhäng. Här får vi tillfälle att djupdyka i konstens och litteraturens relation till klimatet och undersöka de sinnliga och intima sidorna av …

27 oktober 2021

Klubb 20TAL: En ny tid

Klubb 20TAL är äntligen tillbaka med en kväll för att utforska det nya årtiondet – som vanligt med en spännande blandning av läsningar, uppträdanden och samtal som tar sig an en ny samtid. Välkommen till Klubb 20TAL IRL!

25 Februari 2020

Första Klubb 20TAL 25/2 fotograferad av Jonathan Brott

Första Klubb 20TAL, fångade i bild av Jonathan Brott.