23 april 2022

Kulturnatten på 20TAL: Vem blir din poet?

20TAL öppnar dörrarna för allmänheten till vår redaktion på Surbrunnsgatan 42 för en helkväll i poesins tecken. Kom och häng med oss och alla våra spännande gäster under Stockholms kulturnatt! Vi bjuder på tilltugg, fika, samspråk och rundvisning på redaktionen, och som kvällens höjdpunkt drar vi varje heltimme igång vårt traditionsenliga poesilotteri!

14 maj 2022

AKT UNG! – 10 år av ung poesi

En av Nordens viktigaste språngbrädor för unga författarskap går nu äntligen av stapeln. Tolv nya röster kommer höras på scen under kvällen. I årets urval möter vi allt från det mest gnistrande politiska krutet till de lekfullaste grimaserna och de ömmaste bekännelserna internet kan erbjuda. Från allvar till lek, från tårar till skratt, och gärna båda på samma gång. På tioårsjubileet av AKT UNG! – arrangerat av tidskriften 20TAL – finns alla dessa samlade under en och samma kväll.

Våren 2022

Stockholms Internationella Poesifestival 25 år

Stockholms Internationella Poesifestival anordnas för tjugofemte gången, och detta firas med en festival där tyngdpunkten ligger på poesins essens: dess rötter i åkallelsen, extasen, visionen. 

Återkommer årligen

Vad är AKT UNG! ?

En modern klassiker där Sveriges vassaste poeter under 30 framträder för publik